Week van de Mobiliteit: elk jaar van 16 tot 22 september

28.04.2022
Week van de Mobiliteit 2020

Tijdens Week van de Mobiliteit zetten we naar goede jaarlijkse gewoonte zoveel mogelijk mensen #goedopweg. Tijdens dit festival van de duurzame mobiliteit worden over gans Vlaanderen tal van acties opgezet waarbij de publieke ruimte tijdelijk wordt veroverd door fietsers en voetgangers.

Op het menu 2022

Vrijdag 16/9: Strapdag

Zondag 18/9: Autovrije Zondag

Donderdag 22/9: Inspiratiedag

Naast het vaste weekmenu kan je ook proeven van één van de vele andere initiatieven die in jouw buurt worden georganiseerd. Ontdek lokale acties op onze kaart!

Organiseer je eigen actie

Organiseer je met jouw school, de collega’s, je fiets-buddy’s of vrienden-dagtrippers zelf een actie? Registreer je initiatief op onze website, zo komt hij op onze kaart met acties en kunnen geïnteresseerden je actie makkelijk terug vinden.

Ik registreer mijn actie!

Week van de Mobiliteit & European Mobility Week

Het Netwerk Duurzame Mobiliteit organiseert de Week van de Mobiliteit al sinds 1996 als campagne voor duurzame mobiliteit en bewust autogebruik.

Niet alleen in Vlaanderen, maar in heel Europa voeren mensen van 16 tot 22 september actie voor meer duurzame mobiliteit. Steden en gemeenten die in Vlaanderen een actie opzetten of initiatief nemen tijdens de Week van de Mobiliteit worden automatisch ook geregistreerd op www.mobilityweek.eu.