Week van de Mobiliteit: elk jaar van 16 tot 22 september

08.09.2021
Week van de Mobiliteit 2020

Tijdens Week van de Mobiliteit zetten we naar goede jaarlijkse gewoonte zoveel mogelijk mensen #goedopweg. Tijdens dit festival van de duurzame mobiliteit worden over gans Vlaanderen tal van acties opgezet waarbij de publieke ruimte tijdelijk wordt veroverd door fietsers en voetgangers.

Op het menu 2021

Donderdag 16/9: INspiratiedag (F)Aces of the Future
Vrijdag 17/9: Strapdag en strapdag XL
Zaterdag 18/9: De Uitstap
Zondag 19/9: Autovrije Zondag
Maandag 20/9: Nationale Telewerkdag

Woensdag 22/9: Car Free Workday

Naast het vaste weekmenu kan je ook proeven van één van de vele andere initiatieven die in jouw buurt worden georganiseerd. En uiteraard kan je ook zelf een actie organiseren!

Organiseer je eigen actie

Wil je met jouw school, de collega’s, je fiets-buddy’s of vrienden-dagtrippers zelf een actie opzetten? Laat het ons weten en registreer jouw initiatief op onze website zodat wij kunnen zorgen voor extra promo.

Ik registreer mijn actie!

TIP: Hou bij de organisatie van jouw actie rekening met de opgelegde afstandsmaatregelen en hygiënische voorschriften. Zorg bij wandel- en fietstochten bijvoorbeeld voor voldoende spreiding door te werken met verschillende of vrije starturen en een maximum aantal deelnemers. Voorzie voldoende plaats aan start en aankomst en zorg indien mogelijk ook voor mondmaskers en ontsmettingsalcohol of vloeibare zeep.
Alle info over de maatregelen vind je op: www.info-coronavirus.be.

Week van de Mobiliteit & European Mobility Week

Het Netwerk Duurzame Mobiliteit organiseert de Week van de Mobiliteit al sinds 1996 als campagne voor duurzame mobiliteit en bewust autogebruik.

Niet alleen in Vlaanderen, maar in heel Europa voeren mensen van 16 tot 22 september actie voor meer duurzame mobiliteit. Steden en gemeenten die in Vlaanderen een actie opzetten of initiatief nemen tijdens de Week van de Mobiliteit worden automatisch ook geregistreerd op www.mobilityweek.eu.