Week van de Mobiliteit: elk jaar van 16 tot 22 september

19.09.2022
Week van de Mobiliteit 2020

Tijdens Week van de Mobiliteit zetten we naar goede jaarlijkse gewoonte zoveel mogelijk mensen #goedopweg. Tijdens dit festival van de duurzame mobiliteit worden over gans Vlaanderen tal van acties opgezet waarbij de publieke ruimte tijdelijk wordt veroverd door fietsers en voetgangers.

Wat gebeurt er in 2022?

Het Netwerk Duurzame Mobiliteit sluit de week op donderdag 22/9 af met de Inspiratiedag 'Gedrag in verandering', waarbij we de resultaten en beleidsaanbevelingen van de campagne 30 Dagen Minder Wagen bekendmaken. Maar ook heel wat leden en partners organiseren tijdens de week hun acties om duurzame mobiliteit onder de aandacht te brengen. Een greep uit het aanbod:

Vrijdag 16/9: Strapdag

Zondag 18/9: Autovrije Zondag

Donderdag 22/9: Inspiratiedag 'Gedrag in verandering'

Organiseer je eigen actie

Op het podium van de Week van de Mobiliteit staan tal van acties voor een heel divers publiek. Maar de Week is ook een ‘vrij podium’ voor elke mobiliteitsactie van een buurt, school, organisatie of bedrijf. Organiseer je zelf een actie? Dan kan je vrij gebruik maken van het beschikbare beeldmateriaal in het communicatiepakket van de Week van de Mobiliteit.

Week van de Mobiliteit & European Mobility Week

Het Netwerk Duurzame Mobiliteit organiseert de Week van de Mobiliteit al sinds 1996 als campagne voor duurzame mobiliteit en bewust autogebruik.

Niet alleen in Vlaanderen, maar in heel Europa voeren mensen van 16 tot 22 september actie voor meer duurzame mobiliteit. Steden en gemeenten die in Vlaanderen een actie opzetten of initiatief nemen tijdens de Week van de Mobiliteit worden automatisch ook geregistreerd op www.mobilityweek.eu.