Over de Week

goedopweg banner

Elk jaar zet de Week van de Mobiliteit (16 – 22 september) Vlaanderen #goedopweg. Tal van acties en initiatieven tijdens de Week doen ons stil staan bij ons verplaatsingsgedrag en laten proeven van de alternatieven. Want wie de overstap maakt ontdekt zelf de voordelen van het stappen, trappen, trein/tram/bus of autodelen.

Festival van de duurzame mobiliteit

Van 16 tot 22 september beweegt er heel wat in Vlaanderen. De Week van de Mobiliteit is hét festival van de duurzame mobiliteit. Op het podium staan tal van acties voor een heel divers publiek. Denk maar aan de Strapdag, Cycle Chic, de Autodeelsalons, Autovrije Zondag, LaMA, de Delende Buurten of Car Free Day. Maar de Week is ook een ‘vrij podium’ voor elke mobiliteitsactie met de buurt, de school, organisatie of bedrijf.

Ontdek al onze acties en organiseer zelf jouw actie!

Het Netwerk Duurzame Mobiliteit organiseert de Week van de Mobiliteit als campagne voor duurzame mobiliteit en bewust autogebruik al sinds 1996.

De Week van de Mobiliteit krijgt de steun van:

Mobility Week

Niet alleen in Vlaanderen, maar in heel Europa voeren mensen van 16 tot 22 september actie voor meer duurzame mobiliteit. Steden en gemeenten in Vlaanderen die initiatief nemen tijdens de Week van de Mobiliteit worden ook geregistreerd op www.mobilityweek.eu.

In samenwerking met