Fietsend naar het stadhuis, mijn mooiste moment

03.07.2018
huwelijk

Het mooiste moment?

Jelle en Liene (beide 29) zijn al meer dan tien jaar een leuk koppel uit Heule (Kortrijk). Samen hebben ze intussen ook twee kindjes Mats en Roos. #goedopweg vroeg Jelle naar het mooiste moment van hun leven... Het begin van een heerlijk verhaal, over een bootje maar niet in een bootje.

,,Een geboorte van een kind is magisch. Een kind! Uit de buik van je vriendin! En niet zomaar een kind. Jóuw kind. Het staart je wat verward aan, zich afvragend wie die veel te jonge knaap is. Moet die niet naar school morgen? Is dat echt mijn papa? Gaat dié straks mijn pamper verversen? In wat voor houding heeft die me nu eigenlijk vast? Enfin, het is magisch, het is machtig, maar ook een beetje holderdebolder overdonderend. En de geboorte van een tweede kindje is al even prachtig. Je weet nu wat er komt en je weet het eigenlijk niet. En ook dit keer is alles holderdebolder. Vreugde. En kriebels in de buik voor wat komen zal.

Op 15 juli 2015 stapte ik in het huwelijksbootje met  het meisje waarmee het al “aan” is sinds we 17 zijn. Een huwelijksbootje met wielen, trappers en een stuur. Een riksja zoals in Indië, maar dan met mezelf als chauffeur en vrouw en kindjes als passagiers. Voor onze voordeur stonden mijn familie en dichtste vrienden klaar. Met hun fietsen gehuld in witte lintjes en ballonnen. Wachtend op het sein om te vertrekken. De riksja stond veilig opgeborgen in de garage.

Omstreeks 11u was het dan eindelijk zover. Mijn schoonbroer liet met zijn DJ-bakfiets de tonen van het eerste plaatje horen. U2 -  It’s a beautiful day… De garagepoort vliegt open en de riksja treedt trots naar buiten. De mensen buiten klappen en vegen snel hun pekkel weg, want de stoet vertrekt richting stadhuis. The heart is a bloom …. shoots up through the stony ground… ik voel al mijn haren rechtkomen, mijn ogen nat worden, mijn mondhoeken breed uitreiken. We zijn aan het fietsen! Richting stadhuis! Met de vrouw van mijn leven vooraan in de fiets, en 2 pareltjes van kinderen naast haar. We fietsen. Allen samen richting stadhuis, om onze liefde te bezegelen, voorgoed en voor altijd.

Daar op die fiets. Dát was het mooiste moment van mijn leven.''

 

Photo credits: Davy De Pauw