Goede praktijk: Blue Bike

21.12.2017
Lokale bereikbaarheid

Dankzij Blue-bike geraak je snel, vlot en comfortabel op je bestemming. Je vindt de blauwe stadsfietsen aan trein, tram- en busstations en P&R's, ideaal voor de laatste kilometers en terug. Het systeem werkt volledig automatisch aan al meer dan 50 locaties. Bestel je Blue-bike kaart en verplaats je mee op de meest snelle, flexibele en aangename manier zonder file- en parkeerproblemen! Met 1 kaart kan je zelfs 2 fietsen tegelijk ontlenen.

 

Download deze inspiratiefiche

 

Meer weten:

blue bike

Blue-bike is een fietsdeelsysteem aan NMBS-stations, De Lijn haltes en randparkings. De Blue-bike deelfietsen vormen een aanvulling op het openbaar vervoer voor het natraject, de zogenaamde 'last mile'.


Blue-Bike werd in mei 2011 gelanceerd door Blue-mobility, een samenwerking tussen de NMBS-Holding en FIETSenWERK. FIETSenWERK is de koepel voor fietsondernemingen uit de sociale economie die onder andere de fietspunten uitbaten.
In 2014 traden De Lijn en SRWT TEC toe tot de aandeelhoudersstructuur.


Bij aanvang bestond het aanbod uit meer dan 1000 Blue-bikes in 35 grote Belgische treinstations. In januari 2017 zijn er 53 Blue-bike locaties in 45 steden zowel aan NMBS stations als De Lijn haltes en randparkings. In 2016 werden meer dan 180.000 Blue-bike ritten geteld, een verzesvoudiging in drie jaar tijd.

 

Contact:

Blue-bike: https://www.blue-bike.be
[email protected]

Deze praktijk maakt de gemeente van morgen, en zeker voor deze droomgemeenten: