Goede praktijk: Cauterhoek Kruibeke

19.09.2019
Lokale bereikbaarheid

In 2016 werd de wijk Cauterhoek in Kruibeke, samen met een wijk in Oostkamp en Merelbeke, geselecteerd voor een begeleidingstraject waarmee de wijk wordt klaargestoomd voor de toekomst. Samen met experts werd onderzocht hoe de wijk duurzamer, groener en aangenamer gemaakt kan worden. Een buurt voor het leven.

 

Download deze inspiratiefiche

 

Meer weten:

 

cauterhoek

Minder verplaatsingen met de auto. Autoverkeer is één van de belangrijkste bronnen van de totale CO2-uitstoot van Kruibeke. Om onze CO2-uitstoot te verminderen, moeten we dus ook onze mobiliteit durven veranderen. Minder kilometers met de wagen rijden, dat is de uitdaging.
Vlotte verbindingen voor fietsers en voetgangers. Doorheen de wijk liggen vandaag al heel wat snelle verbindingen voor fietsers en voetgangers. Maar er is nog ruimte voor verbetering. Daar denken we graag samen met de bewoners over na.
Neem eens wat vaker de fiets. We moeten in Vlaanderen met z’n allen vaker de fiets nemen. Voor korte afstanden naar bijvoorbeeld de school, de bakker of het gemeentehuis is de fiets een perfect duurzaam én gezond alternatief. Vaak ben je zelfs sneller omdat je geen parkeerplaats moet zoeken én tot voor de deur kan rijden. Voor langere verplaatsingen, zoals woon-werkverkeer, kan een elektrische fiets een goed alternatief zijn voor de wagen.
Deel een auto. Als je ’s morgens om je heen kijkt, valt het op hoeveel mensen er alleen in een auto zitten op weg naar het werk. Door te carpoolen en samen naar het werk te rijden, verbruiken we niet alleen minder brandstof (en vermindert dus onze CO2- uitstoot). Het is ook goedkoper én heeft een positief effect op de files! En wanneer je slechts sporadisch een tweede wagen nodig hebt, kan autodelen een oplossing bieden. Zo kan je een auto gebruiken op het moment dat het nodig is, zonder de hoge kosten (aankoop, verzekering, taksen, …) van een tweede wagen.

 

Contact:

Gemeente Kruibeke | O.L.Vrouwplein 18 9150 Kruibeke [email protected] Interwaas – Waasland in Ontwikkeling – Frauke Van Goethem: [email protected]

 

Deze praktijk maakt de gemeente van morgen, en zeker voor deze droomgemeenten: