Goede praktijk: Partago

Lokale bereikbaarheid

Partago is een autodeelsysteem dat alleen met elektrische wagens werkt in stedelijke context. Het is een coöperatieve onderneming. De wagens werken met laadpalen doorheen de stad. Via een app kan je de wagen vinden, aanvragen en gebruiken.

 

Download deze inspiratiefiche

 

Meer weten:

partago

Momenteel (2017) zijn er 260 mensen die met partago werken, 16 wagens en 7 aangepaste laadpalen. (3/10/2017)
Partago is een coöperatieve die subsidies en steun krijgt van onder andere Stad Gent. Bijvoorbeeld via parkeervoordelen:
Parkeren in Gent met een Partago of een andere deelwagen is gratis. Ook op alle betalende parkeerplaatsen en parkeerplaatsen met de onderborden “bewoners” en natuurlijk ook “autodelen” is parkeren gratis.


Je betaalt een waarborg/aandeel van 250 euro (minstens 2 jaar lidmaatschap, daarna kan je jaarlijks stoppen). In de Partago app koop je uren dat je kan rijden.


Een volledig opgeladen wagen kan ongeveer 400km rijden. De wagens zijn veel stiller dan benzine of dieselwagens.
De kleinste en duurste bundel van 60 euro is goed voor 10 uur elektrische auto. De grootste en goedkoopste bundel van 300 euro is goed voor 70 uur elektrische auto. Alles is inbegrepen: gereden kilometers, uitgebreide verzekering, onderhoud, opladen onderweg.
Het opladen van een grotere batterij duurt ongeveer 3 uur. De batterij zal echter nooit op 0% staan dus het zal altijd minder lang zijn.


Contact


Partago cvba
info@partago.be
0487 92 53 88
Ajuinlei 1, 9000 Gent

Deze praktijk maakt de gemeente van morgen, en zeker voor deze droomgemeenten: