Goede praktijk: Partago

05.06.2018
Lokale bereikbaarheid

Partago is een autodeelsysteem dat alleen met elektrische wagens werkt. Het is een coöperatieve onderneming. De wagens werken met laadpalen doorheen de stad. Via een app kan je de wagen vinden, aanvragen en gebruiken.

 

Download deze inspiratiefiche

 

Meer weten:

partago

Partago is een coöperatie, opgericht in Gent in 2015. Enkele buren staken de koppen bij mekaar voor meer propere lucht, meer plaats, en om samen zuiver te rijden. Zo zijn ze gestart met het delen van een elektrische auto. Drie jaar (info 6/6/2018) later zijn er 466 coöperanten aangesloten bij Partago. We delen 28 wagens, ondertussen in Gent, Brasschaat en Lochristi.

Je betaalt een waarborg/aandeel van 2x 250 euro (minstens 2 jaar lidmaatschap, daarna kan je jaarlijks stoppen). Vervolgens kan je kiezen voor een prepaidsysteem, of een abonnement. De auto reserveren of openen doe je via de Partago-app.
De auto staat 24/7 voor je klaar. De elektrische auto is van jou als je hem nodig hebt.

Elektrisch rijden is enorm fijn. Stil en zen. Men zegt “Once you go electric…” Je kan starten met een bundel van 75 euro, of kiezen voor een abonnement. Je betaalt voor de tijd van je reservatie plus je energieverbruik. Zo is het voor de zuinige chauffeurs iets goedkoper. Alles is inbegrepen: gereden kilometers, uitgebreide verzekering, onderhoud, opladen onderweg.

Starten met Partago in jouw buurt? Ontdek hier de mogelijkheden https://www.partago.be/start-in-jouw-buurt.html


Contact

Partago cvba

[email protected]
0487 92 53 88
Vlasgaardstraat 52, 9000 Gent

 

Deze praktijk maakt de gemeente van morgen, en zeker voor deze droomgemeenten: