Goede praktijk: Routecoach

21.12.2017
Lokale bereikbaarheid

RouteCoach is een website en een app waarmee u dagelijks uw verplaatsingen kan registreren en analyseren van vertrek tot aankomst in en naar Leuven vanuit de regio. Waar zitten de knelpunten voor de verschillende modi? Waar wordt tijd verloren en waar kan tijd gewonnen worden? Waar moet geïnvesteerd worden? RouteCoach signaleert, het beleid leert.

 

Download deze inspiratiefiche

 

Meer weten:

routecoach

Op basis van alle gegevens geeft RouteCoach u ook suggesties. Wat is uw mobiele lifestyle? Waar kan u vooruitgang boeken? Hij helpt u ook om eens iets anders uit te proberen. Een nieuwe route, een ander tijdstip, een wijziging in de manier van u te verplaatsen. U leert over wat u uitspaart qua tijd, CO2-uitstoot, calorieën. U leert van anderen en van uzelf. Hoe meer en correcter u registreert, hoe beter RouteCoach u adviseert.
Via de website van RouteCoach kan u uw gedrag vergelijken met dat van collega’s, buurtbewoners, ouders aan de schoolpoort, andere treingebruikers of chauffeurs die dezelfde afstand afleggen. RouteCoach signaleert ook problemen: dat de trein die u normaal neemt vertraging heeft of dat er een omleiding is op uw route. En dankzij RouteCoach vindt u ook direct een alternatief.
Dit project is ondertussen beëindigd. Wij willen iedereen echter aanmoedigen het rapport te lezen en inspiratie uit dit concept te halen.

Eindrapport 

 

Contact:

Elke Franchois
[email protected]
016 31 77 05


Deze praktijk maakt de gemeente van morgen, en zeker voor deze droomgemeenten: