Alles over: op reis met de bus

19.09.2019
reizen

Reizen per bus over lange afstand is goedkoop en milieuvriendelijk

Er zijn heel wat internationale buslijnen die verschillende bestemmingen aandoen. Busbud of CheckMyBus zijn twee portaalsites die het aanbod van internationale busmaatschappijen bundelen. We verwijzen hier ook graag naar Busfan, portaal met het aanbod van de Belgische busmaatschappijen (individuele reizen of voor busreizen in groep).

Hieronder geven we een overzicht van internationale buslijnen binnen Europa. Denk daarbij aan Parijs, Londen en Amsterdam. De bestemmingen verschillen per aanbieder. De haltes liggen over het algemeen op centrale plaatsen. Nabij het centrum of station zodat je, nadat je bent uitgestapt, eenvoudig de uiteindelijke bestemming bereikt. Alle bussen zijn zo uitgerust dat je gegarandeerd comfortabel reist. Veel beenruimte, verstelbare stoelen en airconditioning.

Eurolines

Eurolines groepeert 29 onafhankelijke busbedrijven die samen het grootste geregelde netwerk van autobusdiensten aanbieden. Dit netwerk verbindt meer dan 600 bestemmingen over heel het continent, met inbegrip van Marokko. Met Eurolines kunt u reizen van Sicilië naar Stockholm en van Casablanca naar Moskou.

Meer informatie:

 

Flixbus

FlixBus is een Europese intercitybusdienst die elke dag grote en middelgrote steden met elkaar verbindt. Sinds het einde van het spoorwegmonopolie en de privatisering van de intercitybusmarkt biedt FlixBus moderne mobiliteitsmogelijkheden aan tegen scherpe prijzen. 

De FlixBus tickets zijn gebaseerd op beschikbaarheid. Dat wil zeggen hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je ticket zal zijn. Gemiddeld gezien is een kaartje van FlixBus 70% goedkoper dan als je dezelfde reis zou maken met de trein of de auto.

Meer informatie:

 

Ouibus

De SNCF heeft OUIBUS gecreëerd, een dienst voor busreizen over lange afstanden tussen de grote steden van Frankrijk en Europa.

OUIBUS biedt:

Meer informatie:

 

Ecolines

Ecolines is een busbedrijf uit Letland die lange-afstandslijnen bedient in de Baltische staten. Ecolines heeft stopplaatsen in 21 landen en 200 steden op dagelijkse basis. 

Ecolines heeft opstapplaatsen in Antwerpen en Brussel.

Meer informatie:

Alsa

Alsa is een Spaans busbedrijf dat pendelt tussen grote steden in Zuid-, Midden- en Oost-Europa. Maar Alsa bedient ook Bergen, Brussel, Antwerpen en Luik.
Alsa onderhoudt ook een fijnmazig busnetwerk in Spanje.

Meer informatie:

 

Megabus

Megabus.com is marktleider op het gebied van voordelige intercitybussen in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika. Maar Megabus rijdt ook in Duitsland, Frankrijk, Nederland, Spanje en Italië. In België kan je opstappen in Brussel, Antwerpen en Gent.

Meer informatie: