Deze mobiele parklet verovert de ruimte

03.05.2022
Mobiele parklet Verover de Ruimte

Jij kwam deze Mobiele Parklet tegen? Wat leuk! Met deze groene mini-ontmoetingsplek tonen we aan dat je zoveel leukers kan doen met een parkeerplaats. Door meer te stappen, trappen en het openbaar vervoer te nemen, komt er terug openbare ruimte vrij. Zo creëer je een plek voor iedereen om van te genieten!

Geef jouw mening over de parklet en deel jouw ideeën voor de openbare ruimte in jouw straat, buurt of gemeente.

Geef je mening over de parklet

Voor vragen kan je ons hier mailen

De Mobiele Parklet is een project van Autodelen.net en Mobiel 21 in kader van Week van de Mobiliteit en met steun van de Vlaamse overheid.

Verover de ruimte als lokaal bestuur

Wil je als stad of gemeente de dialoog omtrent kwalitatieve publieke ruimte op gang trekken? Dat kan met de Mobiele Parklet of aan de hand van de praktische gids van Autodelen.net en Mobiel 21.

1. De Mobiele Parklet

Reserveer de parklet en plaats deze minimum 2 weken in het straatbeeld van je stad of gemeente. Je inwoners kunnen zo proeven van de voordelen van een (tijdeljke) ingreep in de publieke ruimte en het inspireert hen om mee na te denken over de mogelijkheden in hun eigen buurt.

Reserveer de mobiele parklet

2. Praktische gids voor steden en gemeenten

Hoe organiseer je een eigen Verover de Ruimte-actie? Hoe creëer je draagvlak binnen het lokaal bestuur en bij je inwoners? Hoe communiceer je hierover? Hoe organiseer je Autovrije Zondag?... Deze en nog veel meer tips en inspiratie vind je terug in de praktische gids van verover de Ruimte. Download de gids gratis en maak werk van een kwalitatieve open(bare) ruimte!

Download hier de praktische gids

Voor meer info of vragen kan je terecht bij [email protected].