Verover de Ruimte: samen voor leefbare buurten

13.02.2023

Waar burgers van dromen

Netwerk Duurzame Mobiliteit wil burgers en lokale overheden dichter bij elkaar brengen, om samen meer leefbare buurten te ontwerpen. Daarom lanceerden we in mei 2021 een oproep aan de Vlaamse bevolking: verover de ruimte!

Laat je inspireren door de ideeën en bekijk hoe deze jouw lokale openbare ruimte kunnen verrijken. Ook als jouw specifieke buurt er niet meteen tussen staat. Er is zeker een plein, straat of park dat jouw aandacht verdient. Droom mee!

Ontdek hier de resultaten en laat je inspireren!

Samen veroveren we de ruimte

De oproep vertrok vanuit een brede alliantie Verover de ruimte van onder meer middenveld-organisaties, socioculturele verenigingen en betrokken ondernemingen, die samen gaan voor groene, gezonde en ontspannende ruimte, die aanzet tot actieve beweging en ontmoeting. Onze oproep werd zo versterkt door meer dan 70 partners en vormde een mooie intro tot de Week van de Mobiliteit, waar we dit thema nog extra in de verf konden zetten.

Dit initiatief kaderde in het ambassadeurschap van het Netwerk Duurzame Mobiliteit als SDG Voice 2021, waarbij we de duurzame ontwikkelingsdoelen van van de Verenigde Naties een jaar lang mee ondersteunden.

Verover de Ruimte is een initiatief met de steun van