Car Free Day: ‘Zelfs files zijn minder irritant als je carpoolt!’

17.07.2019

Neem je deel aan Car Free Day? Fantastisch! Rest je alleen nog de keuze te maken uit dat mooie aanbod aan duurzame vervoersmiddelen: fiets, trein, bus, tram,... Of waarom niet eens carpoolen met een collega? Melissa, werkneemster bij Eandis in het Guldensporenpark te Merelbeke, is een overtuigd carpoolster. Ze carpoolt twee dagen per week met collega Karlien Waeremoes. Waarom? Dat lees je hier! 

Melissa: "Vijf jaar geleden verhuisde ik naar de regio Zottegem. Ik had toen nog geen rijbewijs. Karlien werkte bij mij op de dienst en vermits zij in dezelfde regio woont, besloten we te carpoolen. We doen dat twee dagen per week en we zijn dat blijven doen ook nadat Karlien van dienst veranderde. Zij pikt mij op ’s morgens bij mij thuis of aan de school van mijn zoontje. We leggen per dag samen 40 km af.

Intussen heb ik mijn rijbewijs en rijd ik de overige dagen van de week zelf. Maar als ik moet kiezen, is de keuze snel gemaakt! Carpoolen is veel gezelliger, de tijd in de auto lijkt sneller voorbij te gaan. Zelfs files zijn minder irritant! Bovendien heeft het nog een groot voordeel. Je moet je aan het afgesproken tijdstip houden en kunt dus niet toegeven aan de verleiding om later te beginnen. Ik wil echt blijven carpoolen, ook als het in de toekomst niet meer zou lukken met Karlien. Dan kunnen we bij Eandis onze mobiliteitscoördinator inschakelen. Die heeft onder meer als taak om een geschikte match te vinden voor kandidaat-carpoolers. Maar dat is voor ons voorlopig niet nodig.

Nog een plezant detail: voor het eerst viel ik onlangs in de prijzen door als carpooler mee te doen aan de Mobiliteitswedstrijd die Eandis jaarlijks organiseert. Dat is fijn. Maar ook los van de prijzen vind ik het een leuk initiatief. Voor mij is het makkelijk omdat ik het al zoveel jaren doe, maar de wedstrijd zet andere collega’s wellicht ook aan het denken op welke manier zij zich duurzaam kunnen verplaatsen."

Meer over Car Free Day