Goede praktijk: Biomarkt Gent-Sint-Pieters

21.12.2017
Lokale bereikbaarheid

Sinds de zomer van 2015 kan je elke zondagmorgen terecht op de bioMARKT op het Maria-Hendrikaplein aan het Sint-Pietersstation Gent. Je vindt er enkel biovoeding, -drank, - kruiden en -kruidenextracten.
Kopen op deze markt brengt je rechtstreeks in contact met de bioboer die het voedsel zelf heeft geproduceerd of aangekocht bij collega's. Bio-teelt staat voor respect voor de omgeving en de consument én voor duurzaamheid. Ook fairtrade past in deze maatschappelijk verantwoorde keuze.

 

Download deze inspiratiefiche

 

Meer weten:

biomarkt

Een markt op zondagvoormiddag werkt als een trekpleister en een ontmoetingsplaats voor de ruime stationsbuurt. Het Maria-Hendrikaplein ligt centraal, is goed bereikbaar en omgeven door een dubbele gordel bomen en heggetjes: een ideale omgeving voor een kleinschalige, gezellige zondagsmarkt. Kinderen kunnen er vrij rond lopen. Er is ruimte voor een babbel met vrienden of andere klanten, ver van het rumoerig verkeer.
In drie vaste kramen vind je alles wat je nodig hebt voor een lekkere en gezonde maaltijd: verse groenten en fruit, heerlijke kazen van bij ons, een smakelijk biefstukje, scharreleitjes, ambachtelijk gebakken brood, …
Occasionele kramen zorgen voor een extraatje: vegetarische quiches, een boeketje snijbloemen, etherische oliën, wijn, een espresso of cappuccino, …
Week na week lossen de biohandelaars en –boeren de hoge verwachtingen in, wat samen met het engagement van de buurtbewoners heeft bijgedragen tot het succes van de markt.


Contact


http://biomarktgentsintpieters.be/contact.html

Deze praktijk maakt de gemeente van morgen, en zeker voor deze droomgemeenten: