Goede praktijk: cargovelo

21.12.2017
Lokale bereikbaarheid

Cargo Velo is een Gents initiatief waarbij fietsers bestellingen en dergelijke rondbrengen. Dit vervangt zwaar vrachtverkeer door fietsers waar iedereen beroep op kan doen, zowel bedrijven als individuen.
“Cargo Velo beschikt ook over een ruim en gemakkelijk bereikbaar depot aan de Gentse stadsrand, op 2 minuten van de E17. Op die manier zijn wij een uitstekende partner om goederen verder in het stadscentrum te brengen - city drops - of om zaken op te pikken en te bundelen aan de stadsrand - city pickups.”

 

Download deze inspiratiefiche

 

Meer weten:

cargovelo

Begin 2015 worden de activiteiten van Flits formeel overgenomen door Cargo Velo. Op die manier kan de fietskoerierdienst als één merk verder uitgebouwd worden. In die periode worden ook de eerste vaste medewerkers betrokken in het verhaal.
Ondertussen wordt ook op beleidsniveau duurzaam stedelijk transport een uiterst relevant issue, groeit de markt, ontstaan er nieuwe niches en komen er nieuwe spelers in het spel.
Sinds 2016 kent Cargo Velo weer een stevige groei en wakkeren de markt- en bestuurlijke evoluties de ondernemingszin alleen maar aan. Het peloton breidt uit. Meer koeriers op de baan, maar ook achter de schermen gaat er meer energie in de verdere uitbouw. Er wordt ook stevig ingezet op eigen IT-ontwikkeling.
Cargo Velo blijft gaan voor een verdere uitbouw, binnen het Gentse maar ook daarbuiten. Samenwerking met andere fietskoeriers en netwerken wordt daarbij zeer belangrijk. Op die manier zullen zoveel mogelijk binnenstedelijke transporten op de meest duurzame manier - in de breedste zin van de betekenis - verlopen, waarbij kwaliteit en tevreden klanten centraal blijven staan.
In de zomer van 2017 is Cargo Velo omgevormd tot een coöperatieve vennootschap.


Contact


Voor bestellingen, offertes etc: 0479 33 68 99 of [email protected]
Voor algemene vragen: [email protected]
Website: www.cargovelo.be

Deze praktijk maakt de gemeente van morgen, en zeker voor deze droomgemeenten: