Goede praktijk: VlotGent

21.12.2017
Lokale bereikbaarheid

VlotGent is een initiatief door voormalig bedrijfsleider Geert Dekleermaeker die met een aantal (zelfgemaakte!) vlotten mensen een alternatieve manier geeft om Gent te verkennen. De vlotten zijn aangedreven door een kleine motor die volledig op zonne-energie draait. Hierdoor zal het vlot een maximumsnelheid hebben van 5km per uur. Dit betekent dat iedereen ermee kan varen door de Gentse binnenwateren en de verbonden natuurgebieden.

 

Download deze inspiratiefiche

 

Meer weten:

vlotgent

Er is ook een spel ontwikkeld voor kinderen. Radiomaakster Eva Moeraert en straatkunstenaar Pol Cosmo ontwikkelden voor VlotGent het ‘Waterbeestjes Familiespel’.
De boten zijn te huren door iedereen en er zijn verschillende groottes en tijden. Van een vlot voor 4 voor 2 uur tot een groep van 8 voor een hele dag.
De website van VlotGent beschrijft zelf de milieudoelstellingen:
•  de vlotten die we verhuren worden aangedreven door elektro fluistermotoren die enkel gevoed worden door zonne- en windenergie, die we zelf opwekken.
•  wij willen meehelpen om de auto zoveel mogelijk uit Gent te bannen maar toch de mogelijkheid bieden om vlot in en door de stad te geraken om er volop van de warme Gentse sfeer te kunnen genieten.
•  VlotGent bant volledig het idee van voertuigen op basis van verbrandingsmotoren. De varende stilteterrassen maken dat VlotGent in het Gents stadsverkeer slechts een minieme ecologische voetafdruk zal nalaten, naast de fiets en (later) de elektro-minibus.

Contact


0485 22 12 32
[email protected]

Deze praktijk maakt de gemeente van morgen, en zeker voor deze droomgemeenten: