Mechelen, dé fietsstad van Vlaanderen

20.07.2022

Tijdstip: 11u00-12u30
Zaal: Verloren Zoon
Moderator: Wies Callens, Fietsersbond

In het kort

In 2022 werd Mechelen bekroond tot dé fietsstad van Vlaanderen. Dat heeft Mechelen te danken aan de inzet op fietsinfrastructuur en fietslogistiek. Daar houdt het niet op: dit najaar start het Huis van de Fiets. Misschien kan Mechelen iets leren van de Fietsambassade Gent die ondertussen 5 jaar bestaat? En zijn er meer fietsers in Mechelen, dat vragen we aan de lokale Fietsersbond.

Sprekers

portret Joris Slootmaeckers

Joris Slootmaeckers is mobiliteitsdeskundige voor de stad Mechelen en heeft reeds een lange staat van dienst. Hij is hoofdzakelijk verantwoordelijk voor het fietsbeleid en coördineerde mee de belangrijkste fietsmaatregelen en infrastructuurwerken rond fiets.

portret Jorre Vannieuwenhuyze.jpg

Jorre Vannieuwenhuyze sloot zich aan bij de Fietsersbond in 2016 nadat hij een tijdje in Nederland woonde. In 2018 nam hij het voortouw om met de Mechelse Fietsersbond een visietekst uit te schrijven naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen. Vele punten uit de visietekst werden overgenomen in de partijprogramma's en het bestuursakkoord. Sinds september 2021 is Jorre voorzitter van de Mechelse afdeling. 

portret Jan Vanhee.jpg

Jan Vanhee is al meer dan 20 jaar professioneel actief in de duurzame mobiliteitssector, van openbaar vervoer tot fleet management en autodelen. De afgelopen 10 jaar focust hij zich op de fiets. Hij werkte mee aan de oprichting van De Fietsambassade Gent, een uitvoerend agentschap van de stad Gent. In het managementteam neemt hij momenteel de functie op van coördinator dienstverlening fietsverhuur- en herstel. 

Deze sessie maakt deel uit van onze Inspiratiedag 'Gedrag in verandering' op donderdag 22 september 2021 in Lamot, Mechelen. De inschrijvingen zijn helaas gesloten.

Terug naar het overzicht