Op bezoek bij de Nieuwe Vesten (fietstocht)

20.07.2022

In het kort

De Nieuwe Vesten is een baanbrekend project van Stad Mechelen en het Agentschap Wegen en Verkeer. Op de Nieuwe Vesten komt er ruimte voor elke Mechelaar, voor meer groen, voor fietsers en wandelaars, om te spelen en te ontmoeten. Vanaf augustus 2022 voeren we eenrichtingsverkeer voor auto’s en vrachtwagens in op de vesten. We sturen het verkeer vanaf dan over de rijstroken die het verst van de stad liggen. De bus, fietsers en voetgangers blijven in twee richtingen over de vesten rijden of wandelen. Tijdens een fietstocht kwamen de deelnemers alles te weten over dit project.

Sprekers

Moderator: Veerle De Meyer, stad Mechelen

portret Joris Slootmaeckers

Joris Slootmaeckers is mobiliteitsdeskundige voor de stad Mechelen en heeft reeds een lange staat van dienst. Hij is hoofdzakelijk verantwoordelijk voor het fietsbeleid, maar volgt daarnaast ook het mobiliteitsaspect en verkeerskundige aspect op in het Nieuwe Vesten-project.

portret Hans Vanhoof

Hans Van Hoof is de projectverantwoordelijke voor het Nieuwe Vesten project. Hij heeft al een lange staat van dienst rond duurzame stedelijke planning en is na een passage bij De Lijn en het studiebureau Mint, gestart bij Stad Mechelen. 

Deze sessie maakte deel uit van onze Inspiratiedag 'Gedrag in verandering' op donderdag 22 september 2021 in Lamot, Mechelen. Wil je er volgend jaar bij zijn? Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief! 

Terug naar het overzicht