Onze TOP 10 fietsblogs

19.04.2018
fiets

We kennen allemaal de Cycle Chic blog, Amsterdamize of de Smove-website, maar er zijn duizenden fietsblogs. Wij zetten er tien op een rijtje die volgens ons het volgen waard zijn. (een bijdrage met dank aan Mobiel21)

 

Top 10 fietsblogs van #goedopweg

www.fatcyclist.com

Je mag deze Amerikaan ook wel Fatty noemen, maar eigenlijk heet hij Elden Nelson. Hij begon een blog om zijn gewichtsverlies bij te houden en eindigde met het ophalen van meer dan een miljoen dollar voor de bestrijding van kanker. Inspirerend en grappig geschreven, één van zijn top blogpost is ‘How to be popular: how to behave’.

bikesnobnyc.blogspot.co.uk

Eden Weiss uit New York is onder fietsers de meest bekende snob. Bijna 10 jaar geleden startte hij anoniem met één van de meest populaire fietsblogs, waar hij kritiek leverde op onder andere de fixies, de racing wereld en de fietsindustrie. Hij werd zo één van de grootste stemmen in de fietswereld, aanzien als expert en veel gevraagd naar zijn mening. Hij schreef intussen ook al een boek, maar zijn blog blijf prioriteit nummer 1.

www.bikeshophub.com/blog/

Deze blog specialiseert zich in artikels over pendelen met de fiets: naar school, naar het werk,…Ze werken met veel persoonlijke verhalen en geven advies over uitrusting en accessoires voor onderweg.

bicycledesign.net

Wat meer geïnteresseerd in design? Ga dan voor deze blog, gespecialiseerd in fietsdesign. Van de lichtste kaders tot revolutionaire driewielers, het belicht een heel ander aspect van de fietswereld. Mooi vormgegeven en aangenaam om te lezen.

Letsgorideabike.com

Blog van twee vrouwen die fietsen in de stad. Met aandacht voor mooie, vrouwelijke accessoires, zoals kleurrijke mandjes en handige boodschappentrailers (en dat heerlijke lieveheersbeestje-luchtventieltje!) en mooie natuur-in-de-stad foto’s. Met de fiets vaak als blikvanger in het shot.

metdefietsonderweg.blogspot.co.uk

De enige Nederlandstalige blog in dit rijtje. Over fietstechniek, fietservaring en verplaatsingen met een Velomobiel Flevobike Orca, zo’n ligfiets met een dakje op. Inwoners van Groot Leuven zagen hem waarschijnlijk al regelmatig eens voorbijkomen tijdens de pendelmomenten, op z’n blog zie je nu ook wie er in deze witte fietsmobiel zit.

bicycletutor.com

De naam zegt het al, de fietsenleraar. Op zoek naar een handige tutorial om een deel van je fiets te maken? Hier staan ze handig opgelijst en duidelijk uitgelegd met behulp van een video. Bovendien is er ook een bijzonder actief forum waar je je fietsprobleem aan anderen kan voorleggen. 

www.bikehugger.com

Coole blog met prachtige foto’s en goede artikels. De blog noemt zichzelf ‘de bliksemafleider voor de cycling lifestyle’ en ze willen vooral het plezier en de uitdagingen van een leven op twee wielen weergeven. Ze hebben ook een maandelijks magazine en gaan er prat op geen reclame of sponsoring in hun teksten te gebruiken.

thebikeshow.net

Podcast en blog van werelds meest populaire fiets-radioshow, en dat al sinds 2004. Je kan er interviews met onder andere fietsambassadeur Klaus Bondam en fietsjournalist Edward Pickering beluisteren, maar ook filmpjes bekijken of hun fiets-ervaring van enkele steden beluisteren.

trackosaurusrex.com

Een ‘specialleke’ in de rij. Moeilijk om te beschrijven of onder te verdelen on één bepaalde categorie. Van alles wat, maar vooral een heel persoonlijke blog met prachtige foto’s.

Photo credits: 
Pexels.com