Tintelijn, schilder op de fiets

03.07.2018
Tintelijn

#goedopweg: Jullie hebben als ecologisch schildersbedrijf een hart voor duurzaamheid, maar ook voor duurzame mobiliteit. Hoe werkt dat precies bij jullie? En waarom vinden jullie dat zo belangrijk?

Tintelijn: Sinds de oprichting van ons bedrijf (1989) liggen ecologie en duurzaamheid ons nauw aan het hart. Ze maken immers deel uit van onze visie die door het ganse team (18-tal mensen) wordt gedragen. Bij de productie van de materialen waarmee we werken, waaronder verf, pleisters (leem en kalk), vloerbekleding, etc. wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Het verwerken van deze geeft geen hinderlijke geuren wat zowel voor de klant als voor onszelf heel aangenaam is. Ook voor het milieu is dit een goede zaak. We streven in ons werk steeds naar een hoog kwalitatieve afwerking die zeker even lang mee kan gaan als met gangbare materialen. Ook het facet transport binnen ons bedrijf blijft steeds een 'hot'-item. In de eerste plaats beperken we onze gereden kilometers en gaan we niet in op verre werven. Naar Brussel rijden om daar met ecologische producten te werken doet de milieu-winst al snel te niet. Onze activiteiten spitsen we daarom voornamelijk toe op Oost- en gedeeltelijk West-Vlaanderen. Al onze bestelwagens rijden op LPG; we reden zelfs een aantal jaar op koolzaadolie (PPO). Er worden vele kilometers met de fiets afgelegd. Voor leveringen allerhande vormt de bakfiets daar een mooie aanvulling op.

 

#goedopweg: Hoe reageren klanten als je in plaats van met een camionette met een bakfiets aan de deur staat?

Tintelijn: De bakfiets in een groene kleur vertaalt eigenlijk een stuk waarvoor we staan. Gezondheid, ecologie en economie gaan hand in hand. Vele klanten zijn daardoor blij verrast bij het zien van de fiets. Ze merken dat we niet enkel uitvoeren en verkopen onder de trendy term duurzaam, maar er ook werkelijk voor staan. Ook dit maakt deel uit van de algemene transitie die langzaam op gang komt in de steden. Daarom zijn we blij met de plannen van Gent om de stad fietsvriendelijker en autoluwer te maken. Dit komt op termijn de gezondheid en leefbaarheid van allen ten goede.

 

#goedopweg: Hoe gaat dat praktisch in zijn werk? Wat krijgen jullie zoal mee in de bakfiets?

Tintelijn: Eens de werf is opgestart wordt zoveel mogelijk met de fiets naar de werf gereden. Wanneer dan extra materiaal of gereedschap nodig is wordt de bakfiets ingezet. We hebben een degelijke fiets aangekocht zodat het een plezier is om er de baan mee op te gaan. Ook voor collega's die geen rijbewijs hebben is dit dé oplossing. Schuurmachines, mixer, verf, plamuur,... je kan er meer mee vervoeren dan je denkt. Zelfs een klein laddertje raakt met de bakfiets op de werf. Geen file, geen parkeergedoe, geen stress, geen brandstof. En voor ons is dit rijdende reclame!

#goedopweg:Jullie klanten kunnen er ook voor kiezen om de verf aan huis te laten leveren, hoe gaat dat precies in zijn werk?

Tintelijn: Vele klanten komen zelf met de fiets naar onze winkel, maar voor hen is het niet altijd evident om met een emmer verf of pleister op de fiets huiswaarts te rijden. We zien hier dikwijls spectaculaire taferelen, waarbij we onze adem inhouden... Cargo Vélo, onze fietskoerier helpt ons bij de leveringen aan huis van onze winkel. Als service naar onze klanten laten we de goederen door Cargo Vélo op woensdag en zaterdag gratis aan huis leveren, tot 50kg per klant, in Gent en deelgemeenten. De bestelling kan heel eenvoudig via mail of onze recente webshop. Thuis besteld, aan huis geleverd op een ecologisch verantwoorde manier!

 

Meer informatie?

www.tintelijn.be

TINTELIJN CVBA

Verkortingstraat 53, 
B9040 St.-Amandsberg 

+32.9.219.09.60 
info [at] tintelijn.be