Brusselse fietsflik David Stevens is Mobiliteitspersoonlijkheid 2020

15.02.2021

David Stevens, Brussels hoofdinspecteur en gezicht van de fietsbrigade, werd verkozen tot Mobiliteitspersoonlijkheid 2020. Netwerk Duurzame Mobiliteit en het vaktijdschrift Verkeersspecialist reiken deze titel voor het zesde jaar op rij uit aan de persoon die zich buitengewoon heeft ingezet voor duurzame mobiliteit in het afgelopen jaar.

David Stevens

De 37-jarige hoofdinspecteur David Stevens is het diensthoofd en het gezicht van de fietsbrigade van Brussel Hoofdstad Elsene. Hij begon als verkeersagent in de politiezone Gent. In 2005 verhuisde hij naar Brussel. Daar maakte hij kennis met de anarchie in het verkeer. Er werd geparkeerd op fiets- en voetpaden, busbanen waren extra rijstroken.

Verkeersleefbaarheid is teamwork

David Stevens is rad van tong, de verpersoonlijking van het Duracell-konijn en naast het gezicht ook het hoofd van de Brusselse fietsbrigade. Zijn doen en laten staat in functie van één ding: de verkeersleefbaarheid in Brussel en Elsene naar een hoger niveau tillen. Dat dit enkel mogelijk is met de steun van zijn team, de politiepartners en de hulp van de burgers, beseft hij maar al te goed.

Met zijn indrukwekkende klim doorheen de politiehiërarchie behoort hij tot de opkomende generatie leidinggevenden. Een transparante visie, constructieve dialoog en de hashtag #tousensemble zijn niet alleen stokpaardjes bij het runnen van zijn team, maar ook voor de plaats die de fietsbrigade van de politiezone Brussel HOOFDSTAD Elsene inneemt in het (online) straatbeeld. 

mobiliteitspersoonlijkheid2020

Zesde Mobiliteitspersoonlijkheid

Naast David Stevens kon het publiek ook stemmen op Cathy Macharis (MOBI-VUB) of Hajo Beeckman (vrtnws). David haalde de overwinning dankzij de steun van zijn collega’s en heel veel Brusselse fietsers en voetgangers.

Als Mobiliteitspersoonlijkheid 2020 volgt hij Tim Asperges (2019), Annekatrien Verdickt (2018), Eva Van Eenoo (2017), Filip Watteeuw (2016) en Kobe Boussauw (2015) op.

Video-interview

In Verkeersspecialist 273 van februari 2021 lees je een uitgebreid interview met David Stevens.