Mobiliteitspersoonlijkheid 2019

21.11.2019

De stemming is afgelopen. Wie Mobiliteitspersoonlijkheid 2019 is, lees je hier.

 

Het Netwerk Duurzame Mobiliteit reikt voor de vijfde keer een gouden DuMo uit aan de persoon die het meest betekend heeft voor de Vlaamse mobiliteit in het afgelopen jaar. Kies een opvolger voor Annekatrien Verdickt (2018), Eva Van Eenoo (2017), Filip Watteeuw (2016) en Kobe Boussauw (2015). Dit jaar geven we opnieuw iedereen de kans om te stemmen.

 

Wie wordt Mobiliteitspersoonlijkheid 2019?

De leden en compagnons van het Netwerk Duurzame Mobiliteit nomineerden 3 kandidaten: Tim Asperges (Leuven), Geert Gisquière (cambio) en Julie Mabilde (Team Vlaams Bouwmeester). Vanaf 21 november 2019 tot 15 december 2019 krijg je de gelegenheid om op een van de kandidaten te stemmen. De kandidaat die het meest stemmen haalt, wordt verkozen tot mobiliteitspersoonlijkheid 2019. We maken begin 2020 de winnaar bekend.

De drie kandidaten 

 

Julie Mabilde

Julie Mabilde, ingenieur-architect van opleiding, is adviseur en projectleider bij het Team Vlaams Bouwmeester.

Daar coördineert ze het ontwerpend onderzoek binnen het platform ‘LABO RUIMTE’. Dit platform onderzoekt via ontwerpopdrachten en door maatschappelijk debat welke impact maatschappelijke en langetermijnevoluties hebben op de vormgeving van onze leefomgeving.

Tim Asperges

Tim Asperges is ruimtelijk planner en expert mobiliteit, hij werkt sinds 2014 als adviseur mobiliteit voor de stad Leuven.

Hij is een van de architecten van het Leuvense verkeerscirculatieplan, waar hij naast de technische uitwerking mee verantwoordelijk was voor de consultatierondes.

Binnen de Leuvense klimaatambities is hij programmacoördinator mobiliteit. Dit jaar startte hij een ambitieus programma op rond de uitbouw van 50 mobipunten.

Geert Gisquière

foto: Bart Desomer

Geert Gisquière stond 15 jaar geleden mee aan de wieg van cambio en bouwde cambio Vlaanderen uit tot de bekendste autodeelorganisatie in Vlaanderen.

Van zeven deelauto’s in Gent groeide de organisatie naar meer dan 750 deelwagens in Vlaanderen en meer dan 21.000 Vlaamse gebruikers in 40 steden en gemeenten.

Ook in Brussel en Wallonië is Cambio ondertussen een begrip.