Goede praktijk: Delende buurten

21.12.2017
Lokale bereikbaarheid

Een buurt kiest om voertuigen en ritten optimaal te delen. Een buurt waarin we niet inboeten op mobiliteit, maar rationeel omgaan met het aantal auto’s. Een buurt waar auto’s de ruimte niet langer domineren ten voordele van groen, maar met kans tot ontmoeting en ruimte voor fietsers en stappers…
Bewoners krijgen een tool in handen om de leefbaarheid in de buurt vooruit te helpen én te komen tot een reductie van het particulier en individueel autogebruik door gedeelde mobiliteit.

 

Download deze inspiratiefiche

 

Meer weten:

delende buurten

Via een experiment willen Autodelen.net vzw en Taxistop vzw in twee buurten (Molenbergwijk in Beveren en Sint-Amandsberg in Gent) een experiment opzetten waarbij we samen met de buurtbewoners nagaan hoe we hun buurt aangenamer en duurzamer kunnen maken. Om een beter zicht te krijgen op de lokale mobiliteit, kunnen bewoners hun eigen verplaatsingen in kaart brengen aan de hand van een app ‘Connect autodelen.net edition’ (in samenwerking met de UGent). Daarna worden deze verplaatsingen geanalyseerd en worden via een participatief traject alternatieven besproken. Tijdens de Week van de Mobiliteit testen we samen met de buurt verschillende alternatieve vervoersmodi uit.


Contact


Taxistop
[email protected] of via 02/505.40

Deze praktijk maakt de gemeente van morgen, en zeker voor deze droomgemeenten: